Bezoek de praktijk
Penitentenstraat 15, Gent
Spinmolenplein 57, Gent
Bel me
+32 477 728173
Openingsuren
Ma-Vr: 8u30 - 18u
(enkel op afspraak)

Qi gong betekent het kunnen omgaan met qi, de kunde bezitten om met energie om te gaan. Zo kan je door bijvoorbeeld taiji quan (Chinese bewegingoefeningen) je eigen qi in beweging houden en zo jezelf gezond houden. Door middel van qi gong doe je hetzelfde, doch kan je nog veel meer.

Door qi gong te beoefenen kan je je eigen immuniteitssysteem, je ademhalingssysteem, je hart en bloedvatensysteem, je zenuwstelsel, je hormonensysteem en je verteringsstelsel versterken. Bovendien kan je met qi gong, door middel van specifieke ademhaling en voorstellingsoefeningen, toxische stoffen en slechte emoties en gedachten verwijderen.


Qi gong oefeningen voert men individueel of in groep uit in lig, zit en stand, zowel in een beweging als in rust (zonder beweging).

De te behandelen persoon kan zich ook met qi gong laten behandelen door de qi gong therapeut of qi gong dokter.

Waaruit bestaat een eerste qi gong behandeling ?

  1. Eerst wordt een gesprek gedaan en een onderzoek uitgevoerd: het nemen van de pols, het bekijken van de tong, het onderzoek van het lichaam.
  2. Dan volgt een qi gong behandeling van de patiƫnt op tafel, al dan niet aangevuld met en acupunctuurbehandeling en/of tuina anmo (massage) behandeling.
  3. Vervolgens worden qi gong oefeningen meegegeven om thuis zelf te oefenen. Dit kan zijn in de vorm van een meditatie, een beweging/ademhalingsoefening, een zelfmassage, een mantra (het reciteren van een uitspraak die inwerkt op het onbewuste).

Soms kan de behandeling meer uit punt 2 bestaan soms meer uit punt 3 afhankelijk van de noden van het moment. Een raadpleging kan dus ook uitsluitend uit puur geven van oefeningen en meditaties bestaan.