Bezoek de praktijk
Penitentenstraat 15, Gent
Spinmolenplein 57, Gent
Bel me
+32 477 728173
Openingsuren
Ma-Vr: 8u30 - 18u
(enkel op afspraak)

Jan Eeckhout

Mijn naam is JAN EECKHOUT. Als erkend Kinesitherapeut werk ik als Osteopaat D.O. en Gediplomeerd Acupuncturist in mijn praktijk te Gent.

Sinds eind jaren tachtig ben ik actief als acupuncturist afgestudeerd aan de European University for Traditional Chinese Medicine. Later heb ik een 1 jarig opleiding voor Chinese medische massage en een 2 jarige opleiding voor fytotherapie genoten aan het Opleiding Instituut voor Traditionele Chinese Geneeswijzen. Verder heb ik ook een complete opleiding tot Osteopaat D.O. gevolgd aan het College Sutherland.

Naast de passie om mensen te helpen in mijn praktijk,  heb ik ook de passie om les te geven. Dit om meer mensen een degelijk opleiding mee te geven maar ook om de Traditionele Chinese Geneeswijzen in stand te houden. Sinds meer dan 10 jaar geef ik les aan het Opleiding Instituut voor Chinese Geneeswijzen In de departementen Acupunctuur en aan de opleiding Post graduaat voor Bewegingsleer en massage (medische qi gong en massage).

Zelf beoefen ik taiji, qi gong en meerdere vormen van meditatie.

Lid van Belgische Acupunctuur Federatie en Belgische Vereniging voor Osteopathie B.V.O.

 

 

Education, diploma's en certifications

  • Diploma of Dr. medical Qigong therapy, Prof. Teng Ying Bo, Beijing Western District Medical Qigong Science and T.C.M.
  • Research Institute of Beijing, Reg. No 980206.112,(China), 2006
  • Master in Medical Qigong (M.M.Q.), International Institute medical Qigong ( Ireland, Prof. J.A.Johnson PhD., D.M.T., D.M.Q.) overseas College of the Henan University (China)(1500h), 2004.
  • Osteopath D.O., College Sutherland of osteopathic medicine (B)(1500h), 1996-2002.
  • Diploma in Chinese Fytotherapie (Dipl.Fyto) O.T.C.G., Belgian College of T.C.M. ,Belgium, (202h), 2001.
  • Diploma Acupuncturist (Dipl.Ac.), European University for Traditional Chinese Medicine, Utrecht-Antwerp (B)(800h), 1985-1988.
  • Physiotherapist (Bachelor of Physiotherapy.), Gent (B), 1982.

image-divider